The Ultimate Guide To yangın kapısı

Wiki Article

Evgin çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın yahut diğer bir ivedi durumda hızlı ve emeksiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (ancak temelı yangın çıkış kapıları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) taban amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide binalmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki yaman, yangın, doğal gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu zararlı koşulların başka katlara intikalini kösteklemek yahut olanaklı evetğu kadar geciktirmektir.

Yangın çıkış bapları müstacel bir durumda herhangi bir zat aracılığıyla kolay ve vakit kaybetmeden açılamayacak şekilde kilitlenmemeli yahut sabitlenmemelidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kat sayısı 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında asliye olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda binadan emniyetli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve isim hayatını temel taşı meydan, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.

Montaj sürecinde yol olarak bütün kurallara uygun şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın bapsı, hariçarı doğru açılacak şekilde kullanılır.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Yangın merdiveni bapsı yanmaz veya sınırlı bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak kabul edilmektedir.

Yangın kabil evgin durumlarda dâhilen hafif bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma güçlük sıfır bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini ciğereriye hapseder.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa birlikte kötüı akçakesme ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emin dünya oluşturur.

Bir dahaki sefere değerlendirme yapmış olduğumda kullanılmak üzere etapı, elektronik posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Camlı yangın bapları yahut ürkü barlı yangın yangın kapısı bapları vesair yangın kapısı türleri arasındadır.

Hadise namına gelen ekipler yangını güdük sürede muayene altına aldı. Maddi hasar meydana gelen evindeki yangının çıkış nedeninin belirlenmesi bâtınin inceleme serlatıldı. Mebde: İHLAS Yüklem AJANSI

Report this wiki page